Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krytí Xeny z Těšnice NDO

12. 1. 2015

Ve čtvrtek 8.1. v noci jsme se s Hedkou rozjeli do města Bergheim (Německo).Cesta dlouhá 800km ubíhala vcelku dobře.Pršelo a teplota okolo 2 st.Celsia nám umožnila jet okolo 120-130km/h.Raděj bezpečně a na jistotu.Na místo jsme dojeli okolo 8h. bez přestávky.Hedka cestu zvládla s přehledem a spala až na místo. Z honitby přijela majitelka Lennoxe (Sama) Ulrika a my pustili psíky na zahradu.Počáteční strach z chování Hedky byl ten tam.... Hedka hezky postála a během pár minut bylo nakryto.Pak trochu kňučela,ale to je celá ona... S Ulrikou a Lennoxem (Sam) jsme strávili hezké 4hodinky u kávy a koláčků a při vyprávění. Lennox po celou dobu byl s námi a choval se naprosto ukázněně. Lennox žije s majiteli a dalšími dvěma psíky v baráčku.Jeho povaha je úžasná stejně jako Hedčina. Díky Ulrice jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí ohledně plemene NDO v Německu. Zajímavosti z povah loveckých psů,práce,zkoušek i o CHS v Německu.Bylo to velmi milé a poučné dopoledne.Odpoledne jsme se ubytovali, a protože jsme bydleli v hotelu blízko přírodního BIOTOPU  udělali jsme si výlety okolo něj.... Plánované překrytí proběhlo v sobotu odpoledne a my se vydali na zpáteční cestu.Ta nám trvala už jen 6hodin.

Vůbec nelituji cesty ani nákladů spojených s tímto krytím.Psík mě opravdu i v reálu přesvědčil o povaze a práci.Nemluvě o majitelce,která si nechala taktéž udělat nejen povinné zdravotní testy u psíka,ale i genetické testy v Americe,které vyšli výborně.

Moc děkuji Ulrice Krüger-Mertens za krásné přijetí,trpělivost a vstřícnost a doufám,že i tady v Čechách krev jejího chovného psa Lennox vom Schaar zasáhne v chovu.

Předpokládaný termín narození vrhu A CHS Berrmont je 13-15.3.2015.

Bereme záznamy na štěňata z tohoto spojení.

Upřednostníme zájemce o chov, lov a výcvik. 

KONTAKT : + 420 606 624 434

HANICKAKAP@seznam.cz