Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odlov muflona

18. 2. 2013

O víkendu 16-17.2.jsme se rozjeli směr Bechyně do Panství Bechyně - Obůrka,kde jsem měla domluven odlov muflona. Z Prahy jsme vyjeli v sobotu hned ráno ve složení já,Petík a tentokráte nám společnost dělala Jaggy.

V obůrce jsme se ubytovali a já se ihned s průvodcem vydala na kazatelnu.Během cesty jsme viděli daňky,ale muflon nikde.Postupně jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací z chodu v obůrce, o místní zvěři,odlovu a životu tam.

V sobotu jsem čekala skoro 7 hodin.Přestože se jednalo o odlov  v oboře, zvěř žijící tam je velmi plachá, nemá potřebu chodit ke krmným zařízením,neb v oboře je dostatek přírodního krmiva. Viděli jsme dvě tlupy a já měla jednu možnost střílet s oporou o strom,ale protože bylo hodně málo času (pár vteřin) a já si nebyla jistá, nestřílela jsem.

Druhý den jsme vyšli brzy ráno,viděli jsme je,ale ke střelbě to nebylo,v tlupě byla převážně holá zvěř a 3 mladí mufloni ve věku okolo 2let.Když jsme přišli zpět na loveckou chatu s tím,že půjdeme ještě jednou a uvidíme co a jak najednou vběhl průvodce,že mufloni dorazili ke spodní části obory a že musím střílet z balkonu.Nebyl čas se stěhovat na posed a tak jsem letěla do patra a v podřepu jsem je v rychlosti přečetla přes optiku. Času bylo jen velmi málo a já se rozhodla střílet.Věděla jsem,že neminu.A taky že jo . Přímo na komoru,muflon zůstal ležet v ohni a já obdržela velkou pochvalu od průvodce.Myslím,že byl hodně překvapený,ale z toho jak jsme spolu mluvili 2dny pochopil,že nejsem úplný nováček a že něco již znám....

Následovala gratulace a dodržení všech tradic myslivosti a já jsem byla moc ráda,že náš výlet vyšel tak jak měl.

Domu jsme jeli přes Chlumčany a já nechala trofej tam,neb mi šikovní místní kluci zařídí preparaci,ještě že je mám ...

Tímto bych chtěla poděkovat našemu průvodci panu Hrochovi,za jeho vstřícnost,pomoc a důležité rady.

fotky na  http://berrymok.rajce.idnes.cz/Odlov_muflona_17.2.2013/#