Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sobotní hon v Chlumčanech a nedělní návštěva

19. 11. 2012

V sobotu jako již předchozí 2soboty jsme s Berkou vyrazili do Chlumčan za kamarádama z MS Obora Chlumčany.Tentokráte s námi jela i Jaggy,aby se předvedla svému chovateli,který ji neviděl skoro 4měsíce.

Společně s námi jela taky Lucka s Nitkou,takže auto bylo plně vytíženo .Jaggy ráno pobíhala po myslivně a Berrka čekal v autě.O půl 9 Jaggy šla do kotečku,který ji přepustil Adar a my vyrazili. Sešlo se cca 10 střelců, 2honci, 4jezevčíci, 6ohařů. Berrka jako vždy nejstarší,ale v perfektní kondici,až ostatní zírali. V první leči se tlačili traviny a u rybníka se lovili kachny.

Hned v první leči jsem střelila na první ránu bažanta.Pak se v druhé leči bral les... střelci s ohaři byli na předstupu.Z lesa nakonec honci a ti co měli jezevčíky vytlačili cca 10-13 selat a lončáků.Na jednoho jsem střílela i já,ale prostoru moc nebylo a tak to schytal strom.Vedle mě byl kamarák Petr a ten jedno prase postřelil .Rozhodli jsme se vydat po barvě za ním ve složení já s Berrkou,Honza s Gitou,střelec Petr a Pavel, a dva honci.Adrenalin to byl obrovský a my šli min 4km.Barva průběžně sílila a zase vůbec nebyla....psíci velice dobře sedovali stopu a přitom se pro nás vraceli.Už,už to vypadalo že ho nedohledáme,ale nakonec Berry hluboce zaštěkal a bylo jasné,že prase má.Pak ještě uběhlo do houštin 150m a tam už ho jezevčice Gita a Berrka štěkáním zadrželi .Honza zalehl do mlází a v leže jako partyzán ho dostřelil.Radost byla OBROVSKÁ!!!! Došlo na slova chvály pro psíky i ostatní,gratulace a čekání na odvoz.Prase nebylo velké,ale okolo 40kg mělo.

Na myslivnu jsme dorazili okolo 14,30h snědli výbornou polévku a vydali se ještě projít oblast Židlováku.Sama sobě jsem říkala,že již Berrku nechám na myslivně,ale nedalo mi to a vzala ho sebou.Práce opět pěkná,ale když už jsme šli k autu,koukám na něj a ejhle,Berry kulhal,jenže ne na zadní běhy,ale na přední běh.Ihned při pohybu mi bylo jasné,že v nepřehledném terénu špatně došlápl a má problém se zápěstím.Šel tedy na řemen a na myslivně jsem ho uložila do auta.Večer před odjezdem měl již zápěstí nateklé.Takže doma masti,ledování,klubní výživa a klid.Dnes ráno se mi zápěstí jevilo velmi dobře,kulhání nebylo znatelné,jen na spodní straně zápěstí má bouličku.Bohužel ho budu muset tento víkend nechat doma a poprvé Berryho na honu u kamaráda Petra nahradí Hedka.... Další víkend budu doufat,že Berry bude v pořádku a důlžitý hon v MS Malotice odejde.

Pro Hedíka to bude premiéra a tak jsme se s Petrem domluvili,že nás bude řadit hodně samostatně spíše se střelci a na plochách půjdeme na kraji,tak aby se Hedka nerozběhala.

Takže závěrem... Berry pomohl dohledat své první prase,já se stala princeznou honu a zábava společně s občerstvením na myslivně byla báječná,tak jako vždy a nebýt Honzy,tak jsem umrzla v lese.

NEDĚLE

se nesla ve znamení návštěvy u rodiny Kotíků (DRAGO a BLOO MOK) v Kobylisích a bráchy Jaggy Baxika.Tentokráte jela jsem Jaggy.Psíci se hezky proběhli,my prošli a výborně se naobědvali i výslužka byla . Fotky dodám, i rodinné budou......

http://berrymok.rajce.idnes.cz/Vychazka_18.10.2012/

 224.jpg

 231.jpgMíša zepředu

 

 

 

 

 

 

 

 

Míša zestrany

176.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Jaggy,Baloo,Drago,Baxik

237.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Rodinná........