Jdi na obsah Jdi na menu
 


VZ Memoriál B.Zemka 2010

25. 8. 2010

Po delší době se opět hlásíme....

MEMORIÁL Bohuslava Zemka 2010

Na pokyn paničky jsem se já Monty  ve dnech 20-22.8.2010 zúčastnil Memoriálu Bohuslava Zemka.

Tyto mezinárodní všestranné zkoušky ohařů pořádá každý druhý rok KCHHS na Slovensku. Tentokrát se zkoušky konali v honitbách v okolí městečka Holiče.

 

 

Znajíc  pokynů jsme se dostavili na sraz všech účastníků včas. V páteční večer proběhlo uvítání, seznámení se s kolegy ze Slovenska a také z Čech,rozlosování a večeře. Výpravu z Čech vedl pan Václav Prouza, který vedl NDO, rozhodčí za Čechy byl pan Jiří Hrbek a má maličkost vedena paničkou.

Při losování mi panička vytáhla číslo 10. Tím jsme se zařadili do skupiny,která začínala sobotu polem a vodou.

Pan Václav měl číslo 14 a tak jsme se v sobotu ráno po slavnostním nástupu rozdělili.

Václav jel do lesa,já na vodu a pan Hrbek dostal přidělené místo rozhodčího na barvách.

 

       Ve skupině čtyř psů NDO,NDO,MDO,KO jsem šel jako první na jednotlivé disciplíny.

Voda začínala ochotou na hluboké vodě. Vyplaval jsem,ale po 10-12m jsem natáhl živé kachny,které rozhodčí umístili na břeh v bedýnce 10m od paničky. Nechal jsem se sice odvolat,ale hledat dopředu jsem již nechtěl . Co kdyby ta kachna z bedýnky šla do vody a já byl 50m od břehu J???

Známka 3.Ostatní disciplíny za 4. Teplota  33 st.C ve 12h a my přejížděli na pole….

 

        Protože velké pole nebylo ještě hotové, přesunuli jsme se na malé pole. Slunce žhnulo a my,co jsme černí  a ve svetru jsme měli co dělat,abychom to udýchali.Dohledávka pernaté (komorované slepice) byla o to těžší,že rozhodčí házeli tuto zvěř po větru na 80m v terénu nižší porost 50m a dále pak 30m zarostlá louka do pasu. Zde mi panička nemohla pomoci jako u nás na zkouškách.Musela stát zapikolovaná na místě a čekat,zda zvěř dohledám sám.Bylo jí mě líto…… Nakonec jsem zvěř dohledal za 5min,takže 3. Pak vlečka,ta v pohodě a dohledávka zajíce,již hozeného proti větru.Zajíc mnou dohledaný do 1min za 4.

Velké pole,hrůza,vedro,komorovaná zvěř,žádná divoká L,těžký terén v řepě s obrovskými brázdami.Panička ty brázdy se svou výškou měla po kolena.Taky hezky padala.Ještě že neměla flintu!

Velké pole jsem nakonec poměrně úspěšně odešel se známkami 3 a 4.Byli jsme rádi oba já i panička…..Panička možná víc,neb se  bála,že jí chcípnu. Konce v 16.15h.Teplota neustále 33st.C.

Odjezd  na hotel.Nažral jsem se a uložil se ke spánku.Panička zatím jela na večeři a na posezení do hospůdky v Holiči……..

 

        V neděli ráno sraz a celý den lesní práce.Teplota v lese 30st.C.,spousta komárů,bahna,terén podmáčený a zarostlý. I pan Václav říkal,že je to jeden z nejhorších lesů,co kdy šel.A to je co říct,když už i odborník toto řekne.Takže výsledné známky samé 4 a jedna 3 mluví za vše.Konec v 16.45,odjez na hotel,zabalit a šupem na závěrečné vyhlášení výsledků Memoriálu.To už jsme s paničkou věděli,že jsme dokončili v 1.ceně.Z 25psů dokončilo 13psů. Oba jsme měli radost, panička myslím opět větší.

Domu jsme dojeli okolo 22.30h utahaní jako psi J,vlastně jako JÁ MONTY.